Suma Grill D9 bardzo silny preparat do mycia pieców, grilli i smażalników poj. 2L

G11840

Nowy produkt

Suma Grill D9 bardzo silny preparat do mycia pieców, grilli i smażalników poj. 2L  

Więcej szczegółów

62,90 zł brutto

Więcej informacji


Suma Grill D9
J

Jest bardzo silnym, alkalicznym preparatem do okresowego czyszczenia uporczywych zabrudzeń spowodowanych głównie nagromadzeniem się tłuszczu oraz zwęglonyh resztek żywności na powierzchni pieców, grili oraz smażalników. Suma Grill D9 jest mieszaniną rozpuszczalników, substancji alkalicznych i środków powierzchniowo czynnych, dzięki czemu skutecznie usuwa nawet zwęglone resztki żywności. Rozcieńczony produkt można zastosować do czyszczenia smażalników metodą namaczania.


Uwaga - na jedno opakowanie zbiorcze (6 but.) przypada jeden spryskiwacz, w przykadku zakupu jednej sztuki butelki nie dołączymy spryskiwacza.

Cechy:

✚ Skutecznie usuwa zwęglone osady i tłuszcze.
✚ Idealny do stosowania w piekarnikach, grillach i smażalniach.
✚ Szybki efekt mycia.
Środek żrący.

Uwagi: Nie wolno używać preparatu Suma Grill D9 na powierzchnie aluminiowe.

Sposób użycia:
Suma Grill D9. Czyszczenie piekarników / grilli metodą natryskową. 1.  Temperatura czyszczonych powierzchni nie powinna przekraczać 80°C     (optymalna temperatura to: 60 – 80°C). 2.  Stężony preparat nanieść na powierzchnie lub urządzenie przy pomocy     spryskiwacza. 3.  Preparat pozostawić na powierzchniach na 5 - 30 minut, w zależności od      rodzaju i ilości zabrudzeń. 4.  Resztki pozostałych osadów i zabrudzeń usunąć przy pomocy nierysującej      skrobaczki lub szczoteczki. 5.  Umyte powierzchnie dokładnie spłukać czystą wodą i pozostawić je do      wyschnięcia. Czyszczenie smażalników (frytkownic) metodą namaczania
1.  Spuścić olej i zamknąć zawór spustowy. 2.  Napełnić smażalnik wodą do poziomu wypełnienia olejem. 3.  Ostrożnie dodać 1 L Suma Grill D9 na każde 10 L wody (10% roztwór). 4.  Włączyć smażalnik i doprowadzić roztwór do lekkiego wrzenia (maks. 100°C), utrzymywać w tym stanie przez     15 - 30 minut. 5.  Po upływie danego czasu należy ochłodzić roztwór i opróżnić smażalnik z resztek osadów i zabrudzeń      pozostałych na ściankach i elementach grzewczych przy pomocy nierysującej skrobaczki lub szczoteczki. 6.  Wyczyszczone powierzchnie dwukrotnie spłukać czystą wodą i pozostawić do wyschnięcia. Czyszczenie wyciągów grilli metodą namaczania. 1.  Odłączyć wyciąg od grilla. 2.  Przygotować roztwór roboczy preparatu: do 1 L ciepłej wody dodać 50 - 100 ml Suma Grill D9 (5 - 10% roztwór). 3.  Wyciąg namaczać w roztworze przez 15 - 60 minut. 4.  Po namoczeniu dokładnie wypłukać wyciąg czystą, ciepłą wodą i pozostawić je do wyschnięcia.
UWAGA: Suma Grill D9 jest odpowiedni do użycia na powierzchniach wykonanych ze stali nierdzewnej, pod warunkiem stosowania go według zaleceń producenta. Nie można go stosować na powierzchniach wrażliwych na działanie alkaliów, takich jak np.: aluminium, miedź itp. Podczas pracy z produktem Suma Grill D9 należy używać rękawic i okularów ochronnych.
UWAGA: Produkt przeznaczony do profesjonalnego stosowania. Dokładny sposób użycia preparatu, dostosowany do Państwa potrzeb, określi nasz przedstawiciel handlowy.


Współczynnik:
ok. pH > 12,0

Okres ważności:
minimum 2 lata

Opakowanie zbiorcze:
kart. x 6 but. x 2 l

Informacja:
Produkt do użytku profesjonalnego, za szkody spowodowane niewłaściwym użyciem producent i dystrybutor nie ponosi odpowiedzialności.

Producent :  DIVERSEY

Produkty powiązane